Всі пам'ятки, перлинки та смаколики Львова та Карпат ми спробували поєднати в одному турі. Зустрічайте гастрономічний тур в Карпати!
- традиційної галицької кухнею, львівським сирником і пампухом;
- українським салом під горілочку із солоним огірочком;
- найніжнішим фермерським козячим сиром;
- медом з трав'яними чаями;
- традиційними закарпатськими стравами - пасолею, баношем, паланчітюй;
- традиційними угорськими стравами - бограчем, гомбовцями, чулеком;
- свіжевиловленою фореллю;
- і, звичайно, закарпатськими і токайськими винами, сливовкою, паленкою, іншими різними настоянками і львівським пивом!
Львівська, закарпатська, угорська, польська національні кухні, традиції і культура цих народів - в унікальному гастрономічному турі від туроператора "Навігатор Україна"!
Розташування
Маршрут
Тривалість туру
Розміщення
готелі у Карпатах та Львові
Транспорт
Тип туру
Екскурсійна програма
Виїзд поїздом до Львова.
1 день Прибуття у Львів. Зустріч групи на вокзалі. Поселення в готель (відповідно до розрахункового часу).
Обід в ресторані з галицькою кухнею. І звичайно неодмінний львівський сирник на десерт.
Пішохідна екскурсія "Львів, Пиво і батяри ". Пориньте в незабутню львівську атмосферу веселощів і свят. Історія львівського пивоваріння, особливості процесу та численні види пива. Чому популяризували горілку і вино, але не пиво? Що варили єзуїти? Як любов до пива у Львові породила любов до жінки? Історії про знаменитих львівських гуляк і хуліганів - "батярів", скульптури п'ятьох львівських "батяриків" і Головного Бровара. Відвідання єдиного в Україні музею пивоваріння, в залах якого представлені цікаві археологічні знахідки, інструменти пивоварної справи, пивні бочки різних епох і т.д. Дегустація 2 сортів пива.
Можна відвідати перший в Україні музей сала. У супроводі аудіогіда ви познайомитеся з традиціями сала, з численними скульптурами з сала, у тому числі велике людське серце з цього продукту. Пам'ятник салу, а також безліч інших фото- та відео інсталяцій. Ну і звичайно, - дегустація 13 видів сала під горілочку з солоним огірком.
2 день Сніданок. Львів'яни починають свій день з чашки кави, а ми - з "кавової" екскурсії.
Пішохідна екскурсія "Львів з ароматом кави". Відкрийте своє серце і всі п'ять почуттів для кави! Вирушаємо назустріч емоціям у «Львівську шахту кави»! Легенди та історії про походження цього благородного напою, сорти кави, способи заварювання і кавові традиції. Пориньте у світ чуттєвості і насолоди, кожне Ваше почуття буде загострено! І звичайно ж, дегустація ароматної кави і ворожіння на кавовій гущі!
Відвідування Креденс-кафе, де працюють кращі бариста Львова і де вас навчать майстерності лате-арт.
- дегустація оригінальних львівських настоянок *. У компанії друзів ви дізнаєтеся секретні рецепти виробництва настоянок, а також зможете продегустувати ексклюзивні види: калганівка, вишнівка, хрінівка, медовуха, цитрусовка, грушовка, горіхівка.
Факультативна гастрономічна розважальна екскурсія «Від шпацеру до келішка» *.
Екскурсія по ресторанах мережі ФЕСТ і дегустація страв і алкогольних настоянок в трьох закладах: Музей-ресторація «Гасова лямпа» - найвищий (4 поверховий) львівський паб. Тут знають все про винахідників першої в світі гасової лампи. «Мазох-cafe» - віконце у світ, створений за мотивами творів "батька мазохізму" - письменника Леопольда фон Захер-Мазоха, львів'янина за походженням. «Криївка» - найпопулярнійший ресторан України. УПА та ОУН, історія антикомунізму, повстанський тир, медовуха та багато іншого. Готуйтеся до найгіршого! Крім того, під час екскурсії ми познайомимося з ще двома львівськими "родзинками": «Найдорожча ресторація Галичини» і «Дім легенд» - ресторан, де кожна кімната присвячена своїй львівській легенді.
3 день Сніданок.
На вибір екскурсія:
- Поїздка на козячу ферму "Еліс", де україно-бельгійська сімейна пара вирощує понад 600 кіз і виробляє сир за сучасною французькою технологією. Під час екскурсії ви відвідаєте майстерню по виготовленню козячого сиру, прогуляєтеся разом зі стадом тварин, познайомитеся з іншими жителями ферми, а в завершенні продегустуєте ніжний традиційний фермерський сир кротті, твердий сир томет, сири фета, бюш, сігалон (з провансальськими травами) і ларді (шматочки козячого сиру в беконі), і все це можна запивати свіжим козячим молоком або вином. До речі, молоко взагалі не має запаху, тому що все залежить від умов утримання тварин!
- Екксурсія в Шампі-Ленд.
Борислав - колишня нафтова столиця Галичини, прославлена в творах І.Франка. Сюди їдуть тисячі паломників до церкви св. Анни (1902р.), де зберігаються більше двох тисяч мощей різних святих, привезені сюди з усього світу.
І також в Бориславі на Вас чекає нова локація! Не в музеї, не вуличками міста, а на підприємстві «Боровик», що впродовж 20 років займається вирощуванням та продажем печериць. Запрошуємо всіх побувати у грибному царстві, на власні очі побачити як “народжуються” та ростуть печериці в промислових об’ємах. А після оглядин у вас буде можливість продегустувати печериці в різному приготуванні та придбати додому свіжі шампіньйони.
Повернення до Львова. Вільний час.
4 день Сніданок. Виселення з готелю, виїзд в Карпати.
По дорозі заїжджаємо в Меденичі на приватну пасіку "Медовий блюз". Ви одягнете захисний костюм пасічника і поринете у дивовижний світ бджіл: як вони живуть, розмножуються, воюють, зимують, одружуються, як і з чого виходять продукти бджільництва і т.д. На завершення дегустація різних сортів меду з трав'яними чаями в кімнаті, де за склом можна спостерігати повсякденне життя бджіл у вулику.
Обід в автентичному ресторані закарпатської кухні в Перечині. Як завжди в Україні, все починається з сала з солоними огірочками і капустою, а вже потім - традиційні закарпатські страви - пасоля, банош зі сметаною і шкварками, потім в рот стрибають кромплі, страпачки і гурка, на десерт - паланчіта з лекваром, а для хорошого травлення - сливовка від дядьки Михайла! З чого всі ці страви? Секрети заздалегідь не видаємо!
Переїзд в Берегівський район Закарпаття, поселення в угорських приватних садибах. Господарі за бажанням приготують вечерю з традиційних угорських страв: бограч, мадярські голубці, вино або паленка, гомбовці і т.д.
5 день Сніданок. Екскурсія до Берегова - термальної та винної столиці Закарпаття. Можливо купання в термальному басейні (температура води - 32-36 С). Відвідування одного з найстаріших винних підвалів Закарпаття - "Старий підвал", знайомство з історією виноробства в Закарпатті, яке сягає корінням у часи Римської імперії.
Обід в угорському ресторані «Хонгулот еттурем». Вас чекає «чулек» - страва асорті, яка включає 5 видів м'яса, приготованих в спеціях в коліні, рис з овочами, картопля по-домашньому, овочі-гриль, величезна різноманітність соусів, домашні закарпатські та токай вина, 8 видів паленок.
Переїзд до Косино, Ще одне містечко на кордоні з Угорщиною, де вас знову чекають аквазадоволення - комплекс "Термальні води Косино": Термальний басейн, прісний басейн з аквабаром, водні атракціони, королівські сауни (7 видів), фонтан-джакузі "Золотий фонтан здоров'я" з чотирма тематичними басейнами (чашка кави, пляшка вина, келих пива, кружка з паленкой), а також новинка комплексу - чудовий сучасний аквапарк.
6 день Сніданок. Виселення. відвідування водоспаду Шипот - одного з найкрасивіших і ефектних карпатських водоспадів. З підземного джерела на горі Великий Верх починає він свій шлях вниз по маленькій ущелині. Тут же він падає мальовничими каскадами з 14-метрової висоти і розбивається об каміння, перетворюючись в мільйони діамантових крапельок, що переливаються на карпатському сонці.
Переїзд в село Гукливий, де сільська знаменитість Ферец Гукливчик пригостить нас 5 видами настоянок, а за бажанням туристів може провести майстер-клас "GrunHof" - виготовлення Гукливської грибної юшки на багатті.
Переїзд до с. Пилипець. Підйом на крісельному підйомнику на вершину гори Гимба, огляд величної і чарівною полонини Боржава. Полонина Боржава - один з найкрасивіших і величних хребтів Карпат.
Переїзд через Міжгірський перевал. екскурсія на Синевирське озеро - чудо світа, одне з найкрасивіших гірських озер України, яке займає площу 7га.
Поселення в приватних садибах. Можна замовити вечерю зі страв карпатської кухні, поваритися в чанах, відвідати печеру.
7 день Сніданок. Виселення, ми залишаємо Українські Карпати, по дорозі заїжджаємо в форелеве господарство. Ви самостійно зловите форель, самі приготуєте (під наглядом досвідчених кухарів) і самі з'їсте. Ням! Смакота!
Переїзд до Львова. відвідування "Львівської Майстерні шоколаду", де на ваших очах майстри виготовлять із шоколаду різну смакоту, якою можна тут же й поласувати, й придбати в якості сувеніру зі Львова.
Трансфер до вокзалу. Виїзд зі Львова поїздом.
Вартість на особу у грн.
під запит
У вартість включено
залізничний проїзд, проживання в номерах зі зручностями, харчування, транспортно-екскурсійне обслуговування, супровід групи, страховка
Примітки
- Програма виставлена як зразок в рекламних цілях. Ціна прораховується для організованих груп під замовлення.
- Вхідні квитки в музеї та на інші екскурсійні об'єкти, прокат спорядження, підйомники, майстер-класи, атракції, дегустації, факультативні екскурсії та інші додаткові послуги оплачуються додатково.
- В програмі можливі коригування за бажанням замовника. Можливий прорахунок туру на будь-яку кількість днів.
- Ціна туру може змінюватися в залежності від програми, тривалості транспортного обслуговування, рівня готелю, графіка і вартості залізничного проїзду, високого або низького сезону і т.д.
- Уточнюйте вартість туру і додаткових послуг перед бронюванням